Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09 09:37 - Блог за МАОЛО – Вдигане на хемоглобина, тромбоцитите, левкоцитите и неутрофилите при химиотерапия
Автор: maolo Категория: Други   
Прочетен: 767 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 11.09 14:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

 Известно е, че при химиотерапия, мощните противоракови лекарства освен, че унищожават злокачественните клетки, повлияват негативно и  здравата част от организма. Най-чувствителна на това е кръвотворната система.  При почти всеки втори пациент, провеждащ химиотерапия, се наблюдава спадане на Левкоцитите (WBC), много често на Тромбоцитите (Plt) и Хемоглобина (Hgb), и по-рядко на Неутрофилите (Neu). При лъчетерапия,  тези отклонения не са толкова чести и така силно проявени.

    Посочените кръвни показатели трябва да се поддържат освен с адекватен хранителен  режим, но и с помощни средства, като МАОЛО®.

    Маоло допринася, да не се спира химиотерапията или лъчетерапията, поради ниски - Левкоцити, Тромбоцити, Хемоглобин и Неутрофили.

    Маоло е натурален продукт, 100 % на растителна основа,  с доказана нетоксичност, чрез проведени за целта токсикологични изследвания. С тях може да се запознаете в сайта на СМИЛО®  -  www.smilo-bg.com.

    В  рубриката МАОЛО-ПРОДУКТИ, може да прочетете и становища на лекари, предимно от онкологични  диспансери и клиники, които са прилагали Маоло
®.

        Ако химиотерапията Ви е на 21 дни, препоръчително е в средата на този период, на около  10-тия ден,  да си направите  контролна кръвна картина - левкоцити, тромбоцити, хемоглобин и неутрофили (може периферна кръв от пръста)  и  в зависимост от резултата, да се коригира дозировката, ако е необходимо.

Може да получите и консултация от лекар относно ДОЗИРОВКАТА на Маоло на телефон 0888 54 31 41, от 8.30 до 17 ч., в работни дни.

За целта трябва да си подготвите последните резултати от изследванията на кръвта и тези, преди тях, заедно с референтните граници на съответната лаборатория.
Гласувай:
0
0


Вълнообразно1. maolo - Вдигане на хемоглобина и тромбоцитите
01.10 20:19
Въпреки, че тук не е писано считам, че темата за ниския хемоглобин е особено важна и всеки трябва да сподели своя опит, за да не се пишат по форумите разни небивалици, а понякога и вредни за здравето неща.
Аз се сблъсках с ниския хемоглобин т.е с анемията по принуда, тъй като предвидимо тя ми беше предизвикана от лекарствата, с който лекувах рак. На второто вливане на химиотерапията веднага ми паднаха освен хемоглобина, но ми се сринаха и тромбоцитите и левкоцитите.
Имах късмет, че ми подадоха информация, за това как да изляза от това затруднение - анемия, едни болни и след това спасителното средство Маоло ми го каза и д-р Иванов от онкологичната болница в Русе, където правех химиотерапията поради рак. Тъй като хемоглобинът ми беше паднал до 97, а тромбоцитите на 115, той веднага ми предписа Маоло за 10 дена с максималната доза от 3 х 2 капсули на ден или общо 6 капсули на ден. След 10 дена ми направиха отново изследване на кръвта и видяха, че тромбоцитите ми се качили на 135, а хемоглобина на 102. Каза да пия максималната, същата доза още 10 дена. След това отново направихме изследване на кръвта и хемоголобина и за 20 дена се беше качил на 112, а тромбоцитите на 146 и ми направихе вливането, като по този начин с Маоло не изпуснах химиотерапията. Намалиха ми дозата на Маоло на 5 капсули и така ги следях показателите през 10 дни. На следващата химиотерапия се качиха още и ми намалиха дозата на 4 капсули и с тази доза изкарах всичките 6 химиотерапии без проблеми до края. След като приключих химията, постепенно ги намалявах два месеца , по една капсула на 15-20 дена.
Маоло-то е природен продукт и става за вдигане на хемоглобина и при други причини, не само при химиотерапия. Подробности има в сайта за Маоло, който се интересува по въпроса.
Активна
цитирай
2. maolo - Тромбоцитопения пурпура
03.10 08:37
Страдам от автоимунна тромбоцитопения пурпура и не могат да ми вдигнат тромбоцитите дори и с кръвопеливане. Може ли Маоло да действа при тези случаи? Млад човек съм. Лекувах се в хематологията при проф. Михайлов в Дървеница. Не могат да ми вдигнат тромбоцитите. След кръвопреливане, за малко тромбоцитите се вдигат и след това отново на около 50.
Стефан
цитирай
3. maolo - хемоглобинът ми е нисък
03.10 21:58
От няколко месеца хемоглобинът ми е под 100 единици. Случайно го хвана личната лекарка, тъй като започнаха да ми излизат афти в устата и какви ли не лекарства тя ми дава да пия и да си мажа устата и не минават. Хемоглобинът си стои на 100. И от там изскочи и този хемоглобин. Изследва ми и желязото, но било в норма. Дава ми Тотема, но хемоглобина не ми се качи. Прегледах си стари изследвания от преди години и е някъде 120 -130. Може ли да вземам от това Маоло за моя случай, тъй като не съм болна от рак, за да дигна хемоглобина?
Димитрина
цитирай
4. maolo - Д-р СМИЛОВ – относно Тромбоцитопения пурпура и нисък хемоглобин
07.10 19:35
Тъй като познавам много добре клиничата и фармакологична история на Маоло още от 1986, от когато датира писмена информация за клиничните му проучвания в Медицинска академия - София, ще коментирам и подпомагам интересуващите от Маоло, в блог.бг.
В блог-а е зададен интересен въпрос, касаещ влиянието на Маоло върху понижени тромбоцити при автоимунно заболяване.
Доказано е с многократни клинични наблюдения от много клиницисти, включително и от Проф. Горанов, водещ хематолог в България, че Маоло повлиява благоприятно тромбоцитите, като ги поддържа в норма. Причините за падането им могат да бъдат най-различни – известни и неизвестни.
При условие, че при Стефан е установена причината за спадането на неговити тромбоцити – автоимунно заболяване, отпада неизвестността за възникване на заболяването. В много случаи причината остава неизвестна и лекарите предписват само палиативно лечение, което не може да доведе до окончателното му излекуване.
Неблагоприятното при тази диагноза - Тромбоцитопения пурпура е, че ако тя е по причина на автоимунно заболяване, лечението е много трудно, а в не малко случаи и дори невъзможно, от гледна точка на окончателно излекуване в днешно време. Все още медицината не може да се пребори изцяло с тази диагноза.
Нашите наблюдения при посочената тромбоцитопения са, че в не малко случаи, след приемането на максималната дозировка Маоло за период от 10-20 дни, с междинно изследване на кръвните показатели и специално на тромбоцитите, на всеки 10 дни, започва повишаване на стойностите на тромбоцитите с интензитет, специфичен при различните пациенти. При някои от тях, се постигат значителни и то добри резултати, при други , се достига дори и до долната референтна граница за тромбоцитите. За съжаление, при определени пациенти , след известен период от време независимо че, поддържат препоръчителната максимална дозировка от 3 х 2 капсули Маоло или 6 капсули за 24 часа, ефектът започва да намалява и спира. Причина за това е автоимунният механизъм на заболяването, което изчерпва постигнатия ефект.
Ако има някакво успокоение е това, че след период от време курсът от приемане на Маоло с максималната дозировка може да се повтаря и да се постига за определен период от време увеличение на стойностите им. Но всичко е много индивидуално!
Подчертавам, че лечението на това трудно заболяване трябва да се провежда от лекар, в случая от хематолог, който познава задълбочено историята на заболяването на съответния пациент.
Тук ще включа и отговора си на въпроса на Димитрина, която има проблеми с ниския си хемоглобин.
Да, Димитрина може да приема Маоло независимо, че не страда от злокачествено заболяване. От това което съобщавате, е препоръчително да приемате за период от 10 дни Маоло в дозировка 3 х 2 капсули дневно. След това си направете контролно изследване на хемоглобина. Ако все още той не е достигнал долна референтна граница на съответната лаборатория, продължете с тази дозировка още 10 дни. След нова контрола, при условие, че е достигнал долна референтна граница, трябва да се прецени, дали е настъпил момента за постепенно намаляване на дозировката, например с 1 или 2 капсули на всеки 10 дни. Напълно възможно е да се наложи по-продължително приемане на Маоло, в зависимост от пациента и неговото заболяване. Всичко е много индивидуално и дозировката трябва да се преценява за конкретния случай.
цитирай
5. maolo - Трябва ли да се спира Маоло по време на вливане на химията?
11.10 09:44
Правят ми химиотерапията в Сити клиник. Една от лекарките, която познава Маоло и добрите му резултати ми каза, да го пия но по време на вливките, да спирам всякакви допълнителни препарати, които пия.?
Елеонора
цитирай
6. maolo - Отношение на някои лекари
26.10 10:02

Имах следния разговор с д-р Арабаджиев, онколог от болница Токуда. Но преди това.
Аз съм онкоболна и съм фенка на нетрадиционната медицина. Химик съм по професия. Дори и в моя случай с лошата диагноза - рак смятам, че основното ми лечение трябва да бъде химиотерапията и трябва да си помагам с още нещо. Много внимателно проверявам в интернет хранителните добавки, които се разпространяват там, особено които се рекламират за онкоболни, защото според мен 95 % от тях са шашма, съзнателна измама, че лекуват рак. Защото когато поискам от фирмата разпространител или производител, да ми представят документ, че препаратът им поне не е вреден за човешкото здраве, сценарият е следният:
1) Пълно мълчание или голи декларации, че продуктът им бил
безвреден, че самият собственик на фирмата го пиел и му нямало нищо, че съставките били известни, че бил изследван в чужбина и т.н.
2) А ако им поискаш доказателства, че препаратът им е
преминал през някакви клинични проучвания – срещаш пълно мълчание или подобни на горните глупости. Както за много средства , които се рекламират в Гугъл, че лекуват всички видове рак, но без научни доказателства. Само мечтани разкази от неспециалисти, за спечелване на доверие.
Когато започнаха при вливанията на химиотерапията да ми падат най-напред левкоцитите и след това и хемоглобина, се паникьосах и започнах да търся в интернет някакви добавки , за да ги вдигна. Най-напред се зарибих с т.н „ лекарствени гъби”, тъй като в рекламата казват, че освен че ще ти излекуват рака, какъвто и да е той, веднага ще ти нормализират левкоцитите, хемоглобина и тромбоцитите. Вятър работа. Цял месец ги пих, маса пари дадох. Не само че не се вдигнаха левкоцитите, а хемоглобинът ми още падна и се наложи да ми правят кръвопреливане. Но аз наивната продължих с гъбите и продължих и с някаква нова заблуда и с корени от кръвен здравец. Никакъв ефект. Бях пак пред кръвопреливане. Хемоглобинът след третата вливка падна до 85. Тогава попаднах на Маоло. Проучих го внимателно. Направи ми впечатление, че в тяхния сайт, има качени доклади от клиничин проучвания на лекари онколози, хематолози и лъчетерапевти, които са го изпитвали няколко години. Имаше и „токсикологично проучване” във фармацевтичния факултет, че не е токсичен.
Не бях виждала толкова обстойни изследвания за никоя друга хранителна добавка, извършени както за лекарство. Реших да опитам. Консултиращия за дозировката лекар от фирмата разпространител на Маоло ми препоръча веднага да започна да пия максималната доза от 3 х 2 капсули на ден – сутрин, обед и вечер по две капсули след хранене. Така 10 дни. Левкоцитите ми се качиха от 2.8 на 3.5. Хемоглобинът ми от 85 на 98. При това положение ми отмениха кръвопреливането, но отново и и вливането, защото искаха да видят какво ще стане след още 10 дни с максималната доза на Маоло. След 10 дни - с левкоцити 4.2 и хемоглобин 105 ми направиха вливането. Така продължих Маоло-то да го пия, като след петата вливка, се вдигнаха дотолкова, че докторът консултант за Маоло ми го намали на 5 и след това на 4 капсули.
Казах го и на други жени. И при тях действа. Убедих се. Поддържам с тях контакт. Лошото беше, че никой от лекарите в Токуда до момента не беше ми казал за Маоло, въпреки че го знаеха, уверих се. Но явно някой им беше забранил да казват. Не мога да си го обясня по друг начин.
И отново за разговорът ми с д-р Арабаджиев. Казвам му – докторе, имах проблем с хемоглобина, а вие не ми казахте, че има едно средство Маоло, което може да ми поддържа в норма хемоглобина, тромбоцитите и левкоцитите. Отговори ми – не ме занимавайте с глупости. Казвам му – аз съм свидетелят, при мен вече не се налага да ми правите кръвопреливане след като започнах да го пия. Има и клинични изпитвания. Отговори ми по същия начин – не ме занимавайте с глупости.
Разказвам този случай като пример, за слепотата или предубеността на някои лекари, които не искат да видят очевидното, което е доказана помощ за нас болните. Обратно на наивността на хората, които приемат за вярно всеки слух за ефективност на нещо, без да е проверено научно.
Петя Руева от Трявна
цитирай
7. maolo - Като че ли е лъжа за т-н "лекарствените гъби"
07.11 21:53
Прочетох във в. 24 часа рекламна статия за „лекарствените гъби”. В нея пишеше, че съпругът на едва жена, след като му направили гастроскопия, му открили рак на стомаха. Направили му след това и скенер, с който потвърдили диагнозата – рак на стомаха. Започнал да пие
т.н лекарствени гъби, туморът намалял и се излекувал от рака.
Попитах за мнение моя онколог д-р Илиев за мнение. Той ми отговори – в твоя разказ има две лъжи. Първата, че диагнозата при рака на стомаха се поставя със скенер, а не със гастроскопия. Гастроскопията е потвърждаващата методика, а не скенера. Втората – не са открити до сега каквито и да е гъби, които да излекуват дори и един от стотиците видове рак. Някой ви е излъгал и за двете неща – и за диагнозата и за лечението.
Диана
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: maolo
Категория: Други
Прочетен: 1033
Постинги: 1
Коментари: 7
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Ноември, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930