Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2018 09:37 - Блог за МАОЛО – Вдигане на хемоглобина, тромбоцитите, левкоцитите и неутрофилите при химиотерапия
Автор: maolo Категория: Други   
Прочетен: 17184 Коментари: 34 Гласове:
0

Последна промяна: 12.03.2020 14:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



image


 Известно е, че при химиотерапия, мощните противоракови лекарства освен, че унищожават злокачественните клетки, повлияват негативно и  здравата част от организма. Най-чувствителна на това е кръвотворната система.  При почти всеки втори пациент, провеждащ химиотерапия, се наблюдава спадане на Левкоцитите (WBC), много често на Тромбоцитите (Plt) и Хемоглобина (Hgb), и по-рядко на Неутрофилите (Neu). При лъчетерапия,  тези отклонения не са толкова чести и така силно проявени.

    Посочените кръвни показатели трябва да се поддържат освен с адекватен хранителен  режим, но и с помощни средства, като МАОЛО®.

    Маоло допринася, да не се спира химиотерапията или лъчетерапията, поради ниски - Левкоцити, Тромбоцити, Хемоглобин и Неутрофили.

    Маоло е натурален продукт, 100 % на растителна основа,  с доказана нетоксичност, чрез проведени за целта токсикологични изследвания. С тях може да се запознаете в сайта на СМИЛО®  -  www.smilo-bg.com.

    В  рубриката МАОЛО-ПРОДУКТИ, може да прочетете и становища на лекари, предимно от онкологични  диспансери и клиники, които са прилагали Маоло
®.

        Ако химиотерапията Ви е на 21 дни, препоръчително е в средата на този период, на около  10-тия ден,  да си направите  контролна кръвна картина - левкоцити, тромбоцити, хемоглобин и неутрофили (може периферна кръв от пръста)  и  в зависимост от резултата, да се коригира дозировката, ако е необходимо.

Може да получите и консултация от лекар относно ДОЗИРОВКАТА на Маоло на телефон 0888 54 31 41, от 8.30 до 17 ч., в работни дни.

За целта трябва да си подготвите последните резултати от изследванията на кръвта и тези, преди тях, заедно с референтните граници на съответната лаборатория.






Гласувай:
0


Вълнообразно



1. maolo - Вдигане на хемоглобина и тромбоцитите
01.10.2018 20:19
Въпреки, че тук не е писано считам, че темата за ниския хемоглобин е особено важна и всеки трябва да сподели своя опит, за да не се пишат по форумите разни небивалици, а понякога и вредни за здравето неща.
Аз се сблъсках с ниския хемоглобин т.е с анемията по принуда, тъй като предвидимо тя ми беше предизвикана от лекарствата, с който лекувах рак. На второто вливане на химиотерапията веднага ми паднаха освен хемоглобина, но ми се сринаха и тромбоцитите и левкоцитите.
Имах късмет, че ми подадоха информация, за това как да изляза от това затруднение - анемия, едни болни и след това спасителното средство Маоло ми го каза и д-р Иванов от Комплексния онкологичен център в Русе, където правех химиотерапията поради рак. Тъй като хемоглобинът ми беше паднал до 97, а тромбоцитите на 115, той веднага ми предписа Маоло за 10 дена с максималната доза от 3 х 2 капсули на ден или общо 6 капсули на ден. След 10 дена ми направиха отново изследване на кръвта и видяха, че тромбоцитите ми се качили на 135, а хемоглобина на 102. Каза да пия максималната, същата доза още 10 дена. След това отново направихме изследване на кръвта и хемоголобина и за 20 дена се беше качил на 112, а тромбоцитите на 146 и ми направихе вливането, като по този начин с Маоло не изпуснах химиотерапията. Намалиха ми дозата на Маоло на 5 капсули и така ги следях показателите през 10 дни. На следващата химиотерапия се качиха още и ми намалиха дозата на 4 капсули и с тази доза изкарах всичките 6 химиотерапии без проблеми до края. След като приключих химията, постепенно ги намалявах два месеца , по една капсула на 15-20 дена.
Маоло-то е природен продукт и става за вдигане на хемоглобина и при други причини, не само при химиотерапия. Нормализира също и левкоцитите, тромбоцитите и неутрофилите. Подробности има в сайта за Маоло, който се интересува по въпроса.
Активна
цитирай
2. maolo - Тромбоцитопения пурпура
03.10.2018 08:37
Страдам от автоимунна тромбоцитопения пурпура и не могат да ми вдигнат вече тромбоцитите дори и с кръвопеливане. Може ли Маоло да действа при тези случаи? Млад човек съм. Лекувах се в хематологията при проф. Михайлов в Дървеница. Не могат да ми вдигнат тромбоцитите. След кръвопреливане, за малко тромбоцитите се вдигат и след това отново на около 50.
Стефан
цитирай
3. maolo - хемоглобинът ми е нисък
03.10.2018 21:58
От няколко месеца хемоглобинът ми е под 100 единици. Случайно го хвана личната лекарка, тъй като започнаха да ми излизат афти в устата и какви ли не лекарства тя ми даваше да пия и да си мажа устата и не минават. Хемоглобинът си ми стои на 100. И от там изскочи и този хемоглобин. Изследва ми и желязото, но било в норма. Дава ми да пия Тотема, но хемоглобина не ми се качи. Прегледах си стари изследвания от преди години и е някъде 120 -130. Може ли да вземам от това Маоло за моя случай, тъй като не съм болна от рак, за да дигна хемоглобина?
Димитрина
цитирай
4. maolo - Д-р СМИЛОВ – относно Тромбоцитопения пурпура и нисък хемоглобин
07.10.2018 19:35
Тъй като познавам много добре клиничата и фармакологична история на Маоло още от 1986, от когато датира писмена информация за клиничните му проучвания в Медицинска академия - София, ще коментирам и подпомагам интересуващите от Маоло, в блог.бг.
В него е зададен интересен въпрос, касаещ влиянието на Маоло върху понижени тромбоцити при автоимунно заболяване.
Доказано е с многократни клинични наблюдения от много клиницисти, включително и от Проф. Горанов, водещ хематолог в България, че Маоло повлиява благоприятно тромбоцитите, като ги поддържа в норма. Причините за падането им могат да бъдат най-различни – известни и неизвестни.
При условие, че при Стефан е установена причината за спадането на неговити тромбоцити – автоимунно заболяване, отпада неизвестността за възникване на заболяването. В много случаи причината остава неизвестна и лекарите предписват само палиативно лечение, което не може да доведе до окончателното му излекуване.
Неблагоприятното при тази диагноза - Тромбоцитопения пурпура е, че ако тя е по причина на автоимунно заболяване, лечението е много трудно, а в не малко случаи и дори невъзможно, от гледна точка на окончателно излекуване в днешно време. Все още медицината не може да се пребори изцяло с тази диагноза.
Нашите наблюдения при посочената тромбоцитопения са, че в не малко случаи, след приемането на максималната дозировка Маоло за период от 10-20 дни, с междинно изследване на кръвните показатели и специално на тромбоцитите, на всеки 10 дни, започва повишаване на стойностите на тромбоцитите с интензитет, специфичен при различните пациенти. При някои от тях, се постигат значителни и то добри резултати, при други , се достига дори и до долната референтна граница за тромбоцитите. За съжаление, при определени пациенти , след известен период от време независимо че, поддържат препоръчителната максимална дозировка от 3 х 2 капсули Маоло или 6 капсули за 24 часа, ефектът започва да намалява и спира. Причина за това е автоимунният механизъм на заболяването, което изчерпва постигнатия ефект.
Ако има някакво успокоение е това, че след период от време курсът от приемане на Маоло с максималната дозировка може да се повтаря и да се постига за определен период от време увеличение на стойностите им. Но всичко е много индивидуално! Два еднакви организма няма!
Подчертавам, че лечението на това трудно заболяване трябва да се провежда от лекар, в случая от хематолог, който познава задълбочено историята на заболяването на съответния пациент.
Тук ще включа и отговора си на въпроса на Димитрина, която има проблеми с ниския си хемоглобин.
Да, Димитрина може да приема Маоло независимо, че не страда от злокачествено заболяване. От това което съобщавате, е препоръчително да приемате за период от 10 дни Маоло в дозировка 3 х 2 капсули дневно. След това си направете контролно изследване на хемоглобина. Ако все още той не е достигнал долна референтна граница на съответната лаборатория, продължете с тази дозировка още 10 дни. След нова контрола, при условие, че е достигнал долна референтна граница, трябва да се прецени, дали е настъпил момента за постепенно намаляване на дозировката, например с 1 или 2 капсули на всеки 10 дни. Напълно възможно е да се наложи по-продължително приемане на Маоло, в зависимост от пациента и неговото заболяване. Всичко е много индивидуално и дозировката трябва да се преценява за конкретния случай.
цитирай
5. maolo - Трябва ли да се спира Маоло по време на вливане на химията?
11.10.2018 09:44
Правят ми химиотерапията в Сити клиник. Една от лекарките д-р Ганчева, която познава Маоло и добрите му резултати ми каза, да го пия и по време на вливките, но да спирам всякакви други допълнителни препарати, които пия.
Елеонора
цитирай
6. maolo - Отношение на някои лекари
26.10.2018 10:02
Имах следния разговор с д-р Арабаджиев, онколог от болница Токуда в София. Но преди това.
Аз съм онкоболна и съм фенка на нетрадиционната медицина. Химик съм по професия. Дори и в моя случай с лошата диагноза - рак смятам, че основното ми лечение трябва да бъде химиотерапията и трябва да си помагам с още нещо. Много внимателно проверявам в интернет хранителните добавки, които се разпространяват там, особено които се рекламират за онкоболни, защото според мен 95 % от тях са шашма, съзнателна измама, че лекуват рак. Защото когато поискам от фирмата разпространител или производител, да ми представят документ, че препаратът им поне не е вреден за човешкото здраве, сценарият е следният:
1) Пълно мълчание или голи декларации, че продуктът им бил
безвреден, че самият собственик на фирмата го пиел и му нямало нищо, че съставките били известни, че бил изследван в чужбина и т.н.
2) Но ако им поискаш доказателства, че препаратът им е
преминал въобще през някакви клинични проучвания – срещаш пълно мълчание или като отговор подобни на горните глупости. Както за много средства , които се рекламират в Гугъл, че лекуват всички видове рак, но без научни доказателства. Само мечтани разкази от неспециалисти, за спечелване на доверие.
Когато започнаха при вливанията на химиотерапията да ми падат най-напред левкоцитите и след това и хемоглобина, се паникьосах и започнах да търся в интернет някакви добавки , за да ги вдигна. Най-напред се зарибих с т.н „ лекарствени гъби”, тъй като в рекламата казват, че освен че ще ти излекуват рака, какъвто и да е той, веднага ще ти нормализират левкоцитите, хемоглобина и тромбоцитите. Вятър работа. Цял месец ги пих, маса пари дадох. Не само че не се вдигнаха левкоцитите, а хемоглобинът още падна и се наложи да ми правят кръвопреливане. Но аз наивната продължих с гъбите и продължих и с някаква нова заблуда и с корени от кръвен здравец. Никакъв ефект. Бях пак пред кръвопреливане. Хемоглобинът след третата вливка падна до 85. Тогава попаднах на Маоло. Проучих го внимателно. Направи ми впечатление, че в техния сайт, има качени доклади от клиничин проучвания на лекари онколози, хематолози и лъчетерапевти, които са го изпитвали няколко години. Подписани и подпечатани от клиниките. Имаше и „токсикологично проучване” във фармацевтичния факултет, че не е токсичен т.е че е безвреден.
Не бях виждала толкова обстойни изследвания за никоя друга хранителна добавка, извършени както за лекарство. Реших да опитам. Консултиращия за дозировката лекар от фирмата разпространител на Маоло ми препоръча веднага да започна да пия максималната доза от 3 х 2 капсули на ден – сутрин, обед и вечер по две капсули след хранене. Така 10 дни. Левкоцитите ми се качиха от 2.8 на 3.5. Хемоглобинът ми от 85 на 98. При това положение ми отмениха кръвопреливането, но отново и и вливането, защото искаха да видят какво ще стане след още 10 дни с максималната доза на Маоло. След 10 дни - с левкоцити 4.2 и хемоглобин 105 ми направиха вливането. Така продължих Маоло-то да го пия, като след петата вливка, се вдигнаха дотолкова, че докторът консултант за Маоло ми го намали на 5 и след това на 4 капсули.
Казах го и на други жени. И при тях действа. Убедих се. Поддържам с тях контакт. Лошото беше, че никой от лекарите в Токуда до момента не беше ми казал за Маоло, въпреки че го знаеха, уверих се. Но явно някой им беше забранил да казват. Не мога да си го обясня по друг начин.
И отново за разговорът ми с д-р Арабаджиев. Казвам му – докторе, имах проблем с хемоглобина, а вие не ми казахте, че има едно средство Маоло, което може да ми поддържа в норма хемоглобина, тромбоцитите и левкоцитите. Отговори ми – не ме занимавайте с глупости. Казвам му – аз съм свидетелят, при мен вече не се налага да ми правите кръвопреливане след като започнах да го пия. Има и клинични изпитвания. Отговори ми по същия начин – не ме занимавайте с глупости.
Разказвам този случай като пример, за слепотата или предубеността на някои лекари, които не искат да видят очевидното, което е доказана помощ за нас болните. Обратно на наивността на хората, които приемат за вярно всеки слух за ефективност на нещо, без да е проверено научно.
Петя Руева от Трявна
цитирай
7. maolo - Като че ли е лъжа за т-н "лекарствените гъби"
07.11.2018 21:53
Прочетох във в. 24 часа рекламна статия за „лекарствените гъби”. В нея пишеше, че съпругът на едва жена, след като му направили гастроскопия, му открили рак на стомаха. Направили му след това и скенер, с който потвърдили диагнозата – рак на стомаха. Започнал да пие
т.н лекарствени гъби, туморът намалял и се излекувал от рака.
Попитах за мнение моя онколог д-р Илиев за мнение. Той ми отговори – в твоя разказ има две лъжи. Първата, че диагнозата при рака на стомаха се поставя със скенер, а не със гастроскопия. Гастроскопията е потвърждаващата методика, а не скенера. Втората – не са открити до сега каквито и да е гъби, които да излекуват дори и един от стотиците видове рак. Някой ви е излъгал и за двете неща – и за диагнозата и за лечението.
Диана
цитирай
8. maolo - Ниско желязо в кръвта и Маоло
28.11.2018 10:33
Аз също използвах дълго време Маоло, при всичките си вливания на химиотерапията в Сити клиник. Там първо ми го препоръча д-р Ганчева. Резултатите на левкоцитите, хемоглобина, тромбоцитите и неутрофилите ми бяха в норма, но го започнах профилактично Маоло по 2 капсули на ден и когато започнаха да ми падат първо левкоцитите и след това хемоглобина и тромбоцитите, ги увеличихме на 3 капсули, след това на 4, на 5 и накрая стигнахме до максималната доза 3 х 2 капсули, защото хемоглобинът ми доближи 100 и имаше опасност от кръвопреливане, ако падне под 100. Химиотерапията ми беше много агресивна с Платина и още нещо. Не го прекъсвах дори и в деня когато правеха вливанията, по съвета на лекаря от фирмата разпространител на Маоло в България. Телефона го има в сайта им.
Искам да посъветвам, да си правите изследвания и на желязото в кръвта, тъй като ако е под нормата, заедно с Маоло за известно време трябва да ти предпишат някакъв железен препарат, тъй като Маоло не вдига желязото, а само хемоглобина, но двете са взаимно свързани, по съвет от лекарите.
Рени Петрова
цитирай
9. maolo - Фалшиви хранителни добавки
01.12.2018 20:56
Особености на сайтовете за хранителни добавки, които имат претенции, че лекуват рак:
Нямат телефон за контакт
Липсва адрес на офиса или на склада, ако пожелаеш да отидеш и да се запознаеш с дистрибутора или да си закупиш директно от разпространителя.Липсва официално обявен състав на въпросната хранителна добавка!
Посочва се само мейл адрес за заявка и доставката се прави само от куриер, като хранителната добавка се доставя от дистрибутора директно в офис на куриерската фирма, а не се взема от адрес на дистрибутора. По този начин адресът на доставчика остава неизвестен! Пълна нелегалност.
Няма от кого реално да поискаш да ти преодстави клинични изпитания за ефикасността на препарата, както и токсикологични данни, че продуктът поне не е токсичен( вреден).
В рекламата за поредния фалшиф препарат, който ще ти излекува рака, има само гола декларация, че това е известно средство например от Индия или Перу, произведено по древна рецепта и много хора се излекували от рак. Дори много често пускат записи на някакви хора, които се били излекували от някакъв рак и това е доказателството. Ако им поискаш медицинска документация за доказателство, че това се е случило, естествено че нямат.
Някой в интернет по този въпрос беше написал , че ако е вярно, че т.н”лекарствени” или „лечебни гъби” са излекували поне един от някакъв вид рак, които постоянно се рекламират, то вече да им е била дадена нобелова награда за откривателство. Но за сега няма дадена нобелова награда за гъба, излекувала рак.
Спекулира се с това, че тези гъби били произведени в Германия, Франция, Япония и т.н. За да те зарибят, че пиеш нещо вносно, специално, но . . ..без ефект.
Така, че пазете се от заблуда и измама.
Миряна
цитирай
10. maolo - Маоло за нисък хемоглобин без химиотерапия
05.12.2018 09:39
Съпругът ми беше опериран от рак на стомаха, но не му назначиха химиотерапия. Но след операцията хемоглобинът му падна на 74 и не могат да му го вдигнат. Може ли в този случай да се пие Маоло, тъй като не му правят химиотерапия?
Елена Стойкова
цитирай
11. maolo - МАОЛО може да се използва не само при химиотерапия
10.12.2018 20:44
Няма принципно ограничение, Маоло да не може да се използва и в случаите, когато има понижаване на хемоглобина по причина, която е различна от провеждана химиотерапия и необходимостта от това, хемоглобинът да бъде нормализиран.При такива ниски стойности от 74 е препоръчително Маоло да се приема минимум 10 дни в максималната дозировка от 2 х 3 или 6 капсули за денонощие. След проверка на кръвта, може би още 10 дни със същата дозировка и след това отново след проверка на хемоглобина, може да се мисли за постепенно вамаляване на дозата. Важните противопоказания са посочени в листовката на продукта, които касаят преди всичко известна алергичност към някоя от съставките.
Отговорът е изготвен от „Агенция по качество и безопасност на стоките СМИЛО”
цитирай
12. maolo - Подробности за Маоло
24.12.2018 12:00
Подробности за Маоло може да видите в https://www.smilo-bg
цитирай
13. maolo - Опитах да си направя МАОЛО
24.01.2019 13:04
Аз съм фармацевтка в аптека от София, в която се приготвят и лекарства по рецепта, включително и с растителни екстракти. Такива аптеки сме останали няколко в страната и се „броим на пръсти”. Аз и по образование и във връзка с настоящата ми работа, съм наясно с приготвянето на растителни лечебни екстракти.
Тъй като за съжаление съм на химиотерапия заради злокобната диагноза „рак (карцином ) на яйчниците”, се налагаше да приемам Маоло, за да си поддържам левкоцитите и хемоглобина. Причината беше, че след втората химиотерапия в болница НАДЕЖДА – София, започнаха рязко да падат. Опитах какво ли не, но едва, след като започнах да приемам Маоло, тези показатели се стабилизираха и продължих вливанията.
Но тъй като трябваше да го приемам редовно в максималната му дозировка от 3 х 2 капсули или 6 капсули за 24 часа, ми беше скъпо, макар и ефективно се сетих, че може да опитам да си приготвям същата рецепта, като водни екстракти, по официалния състав на Маоло. За мен като фармацевт не ми беше трудно да се снабдя дори и с най-редките съставки от рецептата на Маоло. Приготвих си запарките и екстрахирането в аптеката и започнах да ги пия в дозиравката, която бях изчислила като 6 капсули дневно.
В същото време спрях да пия Маоло по 6 капсули поддържащо за ниския ми хемоглобин и левкоцити, които бях увеличила с Маоло от 95 на 116 и левкоцитите от 2.7 на 4.6. Преди да започна да пия Маоло ме заплашваше кръвопреливане, защото при нисък хемоглобин и тромбоцити, няма друго клинично доказано средство за вдигането им освен Маоло, за разлика от ниски левкоцити, където той има алтернатива т.н растежни фактори, които не препоръчвам, защото са с много кратък ефект от 1-2 дни. Освен това те са на химическа основа и с много странични ефекти. Всеки избира!
Като започнах да пия само от моите заместващи отвари 10 дена и като си направих изследвания на кръвта – пълна катастрофа. За 10 дни хемоглобинът ми падна от 116 на 105, а левкоцитите ми се сринаха от 4.6 на 3.2. Добре, че беше в първата деседневка след поредната химиотерапия и имах 10 дена до следващото вливане. Веднага възстанових да пия оригиналния Маоло в максималната доза от 3 х 2 капсули = 6 на ден.
Треперех, какво ще стане в деня на вливането след 10 дни, когато задължително изследват тези кръвни показатели. За мое щастие Маоло действа перфектно на мен – левкоцитите се вдигнаха за това кратко време на 4.0, а хемоглобинът на 110 и ми направиха вливането. Продължих със същата дозиравка на Маоло и след това, като ги следях показателите през всеки 10 дни, тъй като съм на вливки на 21 дни, отново се нормализираха и нямах проблеми.
Споделям този мой експеримент за да може, който се интересува, да си направите своя извод – колко важна е технолоията при производството на един оригинален продукт, който е на растителна основа( а не на химическа ) и как не може да се копира, ако не се знае патентованата технология за производство, независимо , че знаеш рецептата-съставките.
Вера Пеева
цитирай
14. maolo - ЛЕСНО е, но не е ПРОСТО за изпълнение !
19.02.2019 21:50
Чичо ми, магистър фармацевт – технолог Станьо Карагьозов работеше през 80-те години в т-н „База за развитие и внедряване” (БРВ) към Химикофармацевтичния завод (ХВЗ) – София. Беше специалист по разработка на нови растителни лекарства, главно сиропи. Базата по това време се ръководеше от знаменития проф. Пасков, който разработи уникалното лекарство от блатно кокиче НИВАЛИН, с което се ликвидира коварната болест – Детски паралич. Чичо ми беше технологът, а проф. Пасков авторът на състава.
Аз по това време бях ученик в гимназията, живеехме заедно със семейството на чичо ми и покрай него се увлякох с химията и завърших специалност химия в ХТИ.
От него разбрах някои "секрети" за производството на растителни лекарства. Разбрах от чичо ми Станьо, че е важно да знаеш как да обработиш растителните съставки, за да извлечеш по най-добрия начин от тях активните вещества. Тъкмо фитохимията навлизаше в производството на лекарства и специално дълбочинната обработка на лекарствените растения. Без дълбочинна обработка, нищо не правиш. Иначе, условно казано, все едно слагаш слама в шишетата и няма ефект. Той много се затрудняваше, когато разработваше технологиите на новите сиропи за кашлица. Защото му се разслояваха. Не му се хомогенизираха. Много труд хвърляше, докато разработеше дадена технология. Това е уникалното, неповторимото.
От него разбрах, че може да знаеш рецептата, но да не можеш да направиш ефикасно растително лекарство, а само имитация на такова.
Разбрах, че някаква фирма се опитала на копира Маоло, но неуспешно, защото явно не знаят технологията. Тъй като при препаратите на растителна основа, те не могат да се копират така, както е при лекарствата на химическа основа. Секретът при тях е в технологията, а не в състава, той е ясен. Имало и хора, които се подлъгали с този заместител на Маоло, но ефекта от заместителя никакъв.
Инж. Бенчев
цитирай
15. maolo - Вдигане на ХЕМОГЛОБИНА при ХЕМОДИАЛИЗА
02.03.2019 20:27
Изненадана съм, че тук не е писано за това заболяване и важната роля на Маоло при него. Аз съм на хемодиализа заради бъбречно заболяване. При нашето заболяване хемоглобинът пада задължително при всеки от нас заради хемодиализата, тъй като при нея се изхвърля и част от хемоглобина и желязото. Вярно е, че ни дават лекарство за ниския хемоглобин, естествено когато го има. Защото много често казват – няма. Но тъй като той е чуждовидов белтък, с много странични ефекти, включително и опасността, че може да стимулира растежа на ракови клетки, както го пише в листовката на препарата, аз предпочитам да си купувам МАОЛО. Той е 100% на растителна основа, няма странични ефекти, не стимулира раковите клетки, не е токсичен, защото има такова проучване и с него си поддържам хемоглобина и нямам проблема с хемодиализата.
Дани
цитирай
16. maolo - Как може да ни заблудят!
30.05.2019 10:00
Ще ви разкажа един, според мен поучителен пример, а вие ще прецените дали той наистина е поучителен за вас.
Аз съм химик по професия, казвам се Галя. Пострадах от рак на гърдата и се лекувам в Аджибадем в София при д-р Ганчева, вече трета серия химиотерапии. Без Маоло не мога да ги изкарам, тъй като ми падат левкоцтитите, тромбоцитите и хемоглобина и без Маоло ми ги прекъсват, дори по едно време искаха да ми правят и кръвопрелираве, защото хемоглобинът, преди да започна с Маоло-то, беше паднал до 78. След като започнах да пия Маоло, постепенно ми се вдигна до 115.
Но искам да обърна внимание на един друг принципен въпрос.
Член на моето семейство, който сега е на 70 години, преди около 2.5 години , направи инфаркт на сърцето. В Националната кардиологична болница в София, му поставиха два стента от дясно. Но го предупредиха, че отляво също има стесненеие с плака и трябва да вземе спешни мерки, за намаляване на тази плака и да предотврати образуване на нови.
Порових се в Интернет и бях изненадана, че той е залят от най-различни хранителни добавки, които „прочистват” кръвоносните съдове”, пълно е с „детокс” препарати, които възстановявали проходимостта на съдовете, някакви гъби , които освен че подобрявали състоянието на кръвоносните съдове, лекували рак и дори и подмладявали и др. И то препарати с много силна реклама.
Моят близък започна да пие някои от тези средства повече от 2 години. Преди около три седмици започна да се оплаква от тежест в гърдите. Приеха го отново в същата клиника, направиха му отново коронаро графия с контраст на сърцето и установиха, че стеснението от ляво в сърцето си стои и няма подобрение. И то след изпиването непрекъснато на огромно количество от тези мощно рекламирани хранителни добавки които „прочистват” кръвоносните съдове”, „детокс” препарати, които възстановявали проходимостта на съдовете и не натрупват плаки, разните гъби , които комплексно освен, че подобрявали състоянието на кръвоносните съдове, лекували рак и дори и подмладявали и др. Т.е оказва се препарати без никакъв практически ефект!
Порових се за подробности в рекламиращите тези продукти сайтове, но при някои от тях освен телефони на дрогерии, от където ги купува моя близък няма нищо друго. В някои от случаите ти препоръчват да видиш подробности в сайта му, но такъв няма! В друг случаи при друг препарат сайта е само електронен магазин!
За останалите също няма каквато и да е информация, която да доказва, че тези препарати действително имат научни доказателства, за това което рекламират, че могат да подобряват състоянието на организма.
Обадих се по телефона на две от фирмите разпространители и ги попитах, къде мога да се запозная с клинични и лабораторни изследвания на тези препарати, както ме посъветва мой роднина-лекар, но те ми отговориха, че нямали такива. Не било необходимо, тъй като били известни от години хранителни добавки, хората ги използвали и до сега нямало оплаквания от тях. Аз им обясних, че се интересувам от доказателства за тяхната ефективност, за да не се получава заблуда за потребителя, че могат да вършат нещо полезно, но отговориха че нямат такива.
Единствено, доказателства за ефективност намерих за Маоло в сайта им - качени сканирани копия от докладите на лекари с подпис и печат, от клиниките и болниците където са проведени клинични и лабораторни изследвания за ефективността на оригиналния продукт Маоло. И то още от 1986 година в Медицинска академия. След това нови клинични изследвания за ефективност в ИСУЛ-Царица Йоана, университетските клиника в Плевен, Пловдив и др. Има и токсикологично изследване във Фармацевтичен факултет в София, с което се доказва, че продуктът освен, че е ефективен, но не е вреден за организма.
Галя
цитирай
17. maolo - ЕФЕКТИВЕН
20.11.2019 10:18
Проверих. Единствената хранителна добавка Маоло, която е с клинично доказана ефект, с доклади, с подписи и печати от клиниките, има ги в сайта на Маоло. Всички други подобни препарати, нямат такива и са само за заблуда на болните.
цитирай
18. maolo - Зафира
22.11.2019 22:51
И при мен така Бях при д-р Цонева в химиотерапията в болница Сердика. Дава ми Биобран - левкоцитите ми падат. Дава ми Сементо - левкоцитите ми пак падат. Дава ми някакъв Санг - падат. А гледам на нейното бюро и рекламни листовки на Маоло, но не ми го дава. Връщат ме от вливане на химиотерапията. Зачудих се какво да правя и една болна ми каза за Маоло. Зопочнах да го пия и левкоцитите ми се оправиха. Питам докторката - защо не ми го изписвате. Тя мълчи. Явно печели от другите добавки.
цитирай
19. maolo - zzz-5
23.11.2019 11:12
Ами че това да знаеш и да си премълчаваш за възможностите на един препарат си е вид мълчалива дезинформация. А пък да му препоръчваш друго нещо, което не действа си е вид фалшива новина
цитирай
20. maolo - Мнение от АДЖИБАДЕМ Сити клиник
01.12.2019 11:07
Дъщеря ми е на химиотерапия в АДЖИБАДЕМ Сити клиник на Цариградско шосе в София. Препоръчаха ми Маоло, за да не и падат левкоцитите и хемоглобина. Главния фармацевт на АДЖИБАДЕМ Сити клиник ми е приятел и го попитах за мнение. Каза ми - вземаш го Маоло спокойно, според дозировката. Не пиеш никакви други измишльотини, дори и да ги предлагат в Аптека. Ще те изненадам да ти кажа като дългогодишен фармацевт и твой приятел, че нито една хранителна добавка, която е на пазара и в аптеките, няма изпитвания в клиники, за доказване на ефективността му. Фишинг - който се закачи на въдицата, както казва народът. Той разбира, че е излъган, когато му паднат кръвните показатели - левкоцитите, хемоглобина или тромбоцитите и го върнат от химиотерапия. Само Маоло има клинично доказан ефект. Виж в сайта на Маоро.
Данчо Иванов
цитирай
21. maolo - Маоло в Турция
04.12.2019 22:27
И ние бяхме преди две години на химиотерапия в Турция и от там ни го препоръчаха. Турските лекари знаеха за Маоло и му го изписаха
От Ралица Йорданова
цитирай
22. maolo - Просто се чудя
14.12.2019 13:20
Добре де, правилно ли разбирам, че от всички няколко хиляди хранителни добавки, които са в Интернет и в аптеките, само това Маоло има изпитания в клиники и доказателства, че е с такава ефективност?! Излиза, че всички други хранителни добавки които пием са само голи декларации и заблуда!
ЕДИН ОТ НАС
цитирай
23. maolo - Реакция
19.12.2019 09:35
аз се порових в Нета и не можах да намеря нищо клинично доказано за нИкоя друга хранителна добавка освен за Маоло, както пише тук
цитирай
24. maolo - Вили Пенева
01.03.2020 11:47
Аз съм на химиотерапия с ниски левкоцити и хемоглобин и си кухпих Маоло за да ги вдигна с него. С приятна изненада видях, че двете части на всяка капсула от Маоло са надписани околвръст на капсулата и по дължина с текст МАОЛО и знака за патентована марка. Явно това е защитна мярка срещу фалшификации и имитации на оригиналния продукт Маоло.
цитирай
25. maolo - Антон Добрев
03.05.2020 11:09
Аз проверих и в сайта за МАОЛО видях, че има становища на лекари от 12 клиники с подписите им, които показват неговата ефективност. Проверих в ИСУЛ - София и университетската клиника по химиотерапия и лъчетерапия в Плевен. Там ми потвърдиха - д-р Давидов и д-р Микински, че са изследвали Маоло, с доказана ефективност. Нямало друг такъв препарат, който да подпомага четири показателя - левкоцитите, хемоглобина, тромбоцитите и неутрофилите.
цитирай
26. maolo - Интересно
04.12.2020 11:45
Видях в публикация на Фармацевтичния факултет в София, че Маоло е АДЮВАНТНО средство, което поддържа едновременно и поотделно четири кръвни показателя - Хемоглобин, Левкоцити, Тромбоцити и Неутрофили.
цитирай
27. maolo - Прочетох
17.01.2021 13:49
Прочетох, че капсулите с оригиналното МАОЛО, се произвеждали в БЕЛГИЯ от Lonza - Capsugel .
цитирай
28. maolo - Ковид - Ангел
24.03.2021 12:37
Бях в Пирогов на лечение с Ковид в отделението на д-р Сопотенски и той ми изписа рецепта с Маоло за възстановяване на Тромбоцитите и Хемоглобина ми след Ковид с Маоло 2 пъти по 2 капсули на ден
цитирай
29. maolo - Маоло
19.07.2021 09:52
Да действително Маоло действа аз се уверих в това за хемоглобина, тромбоцитите и левкоцитите.
Рени
цитирай
30. maolo - Дон Цеци
14.08.2021 12:24
На мен Маоло ми помогна за тромбоцитите.
Don Ceci
цитирай
31. imunostol - Диди Ка
28.12.2021 11:10
И на мен Маоло ми помогна да си поддържам хемоглобина и левокоцитите по време на вливките. Маоло ми го препоръча д-р Трифонова от Св. Марина - Варна и на всеки 10 дена си правех контроли на кръвта и коригирах дозата ако се наложи.
цитирай
32. imunostol - Стойчо
15.03.2022 11:01
И аз се лекувам от рак на простата в Аспарухово във Варна. И на мен д-р Попов, шефът на онкологията там ми изписа Маоло и ми каза да го пия 3 пъти по 1 капсула Маоло и да си следя на 10 дена левкоцитите, хемоглобина и тромбоцитите и ако има спад да увелича с 1 капсула до 4 капсули (четири) на ден, до следващото вливане. Като отида на следващо вливане ще види какви са ми кръвните показатели и ако се наложи ще променим дозата.
цитирай
33. imunostol - Мариана, Варна
28.10.2022 16:06
Д-р Попов, н-к на онокологията в Аспарухово ми предписа МАОЛО. Вземах го според указанията му, а те бяха, да си проследявам на 10 дни, между вливанията, хемоглобина, тромбоцитите, левкоцитите и неутрофилите и в зависилост от това увеличавах или намалявах дозировката от 2 пъти на ден по 1 капсула и се наложи да увеличавам по 3 на ден, по 4 на ден, на 5 на ден до максималната по 6 капсули на ден. Резултатитете бяха много дабре, защото си следях показателите и променях дозировката в зависилост от стойностите на хемоглобина, тромбоцитите, левкоцитите и неутрофилите.
цитирай
34. maolo - Маоло
13.04.2023 11:10
Д-р Маринова от онкологията на университетската св. Иван Рилски в София ми изписа Маоло и ми се вдигна падналия Хемоглобин от 90, като го пих 10 дена в максималната доза отт 3 х 2 капсули на ден, след това още 10 дена отново по 6 сапсули пак на ден, като правех междинни контроли на кръвта и след това намалих на 5 капсули на ден, но постоянно следях какво се случва не само с хемоглобина, но и с левкоцитите, тромоцитите и неутрофилите.
Жанета
цитирай
35. maolo - МАОЛО - нова опаковка
28.01 10:56
МАОЛО вече е в нова опаковка, капскулите вече са в блистери.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: maolo
Категория: Други
Прочетен: 24370
Постинги: 1
Коментари: 34
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031